home » blog »

Werken in de evenementenbranche

Je wil “iets” in de evenementenbranche gaan doen, want dit lijkt je wel interessant. Misschien heb je een evenementenopleiding gestudeerd of heb je vrienden die al ervaring in deze wereld hebben. Hoe dan ook: Evenementen! Dat wil je en daar word je gelukkig van.

Het kan overweldigend zijn als je je bedenkt hoeveel verschillende functies er zijn. In de blog van deze maand leg ik je graag meer uit over de verschillende functies die jij in de evenementenbranche kunt tegen komen.

 

Sales

De evenementenbranche is een recreatieve en communicatieve branche. Toch kun je hier met jouw commerciële skills erg goed terecht. Heb je wel eens gedacht aan de verschillende kraampjes, exposanten en horecagelegenheden die je op evenementen vindt. Met goede deals en fijne afspraken staan zij dankzij de Sales afdeling te stralen op het evenement!

In een evenementensalesfunctie ontdek jij de behoeften van de klant en bespreek je wat je voor elkaar kunt betekenen. Zo werken jullie samen aan een geslaagde dag voor iedereen.

 

Customer Service

Waar klanten zijn, zijn vragen! En jij bent op je best wanneer je een luisterend oor kunt bieden en je medemens te hulp kunt schieten. Wat lijkt jou leuker? Klaar staan voor de zakelijke klant of voor de bezoekers. Of misschien wel allebei!

De klantenservice is een erg belangrijk onderdeel van bijna elke branche. Natuurlijk ook wanneer je te maken hebt met evenementen. Vragen van bezoekers zoals “Waar kan ik parkeren?” of “Hoe koop ik een kaartje?” weet jij als geen ander te beantwoorden. De bezoeker is hierdoor goed voorbereid op het evenement en klaar voor een onvergetelijke dag!

Ook zakelijke klanten zoals exposanten kunnen vragen hebben. Bijvoorbeeld: “Hoe kan ik een horeca arrangement bij jullie aanschaffen?” of “Wanneer kan ik beginnen met opbouwen?”. Hierbij zorg je voor een prettige schakeling met de juiste afdeling of weet jij zelf de vraag te beantwoorden voor een snelle afhandeling en een tevreden klant!

 

Support

Vooral in drukke perioden hebben de verschillende afdelingen het natuurlijk erg druk. Jouw collega’s kunnen dan jouw hulp goed gebruiken. Hiervoor zijn Support functies het leven in geroepen! Jij helpt jouw afdeling met bijvoorbeeld projectadministratie, planningen en salesadministratie. Een erg belangrijke rol dus.

Als je graag je eerste stappen in de evenementenwereld wil zetten, is dit een erg uitstekende functie. Je ziet namelijk veel verschillende collega’s, bouwt veel ervaring op en leert de evenementen van binnen en buiten kennen. Doorgroeimogelijkheden alom!

 

Marketing

Een evenement zonder bezoekers is geen geslaagd evenement. Hoe zorg je er dan voor dat de potentiële bezoekers afweten van jouw evenement? Marketing! Als jij precies weet hoe je contact met jouw doelgroep legt, is een marketing functie in de evenementenbranche echt iets voor jou. Met creatieve content weet jij de bezoeker te prikkelen en stroomt het evenement vol!

Bij een bovengenoemde functie is een beetje ervaring wel fijn. SEO, SEA, targets en Display zijn voor jou bekende begrippen. Hierdoor kun je snel communiceren en schakelen met je collega’s. Teamwork makes the dream work!

 

Doorgroeimogelijkheden

Wellicht heb je het uit de tekst al opgemaakt: Doorgroeien is de evenementenwereld niet onbekend. Wanneer je nog niet veel ervaring hebt in deze dynamische branche is een goed idee om te kijken naar de verschillende startersfuncties. Op deze manier leer je kennismaken met de verschillende taken rondom de organisatie van evenementen. Ook maak je kennis met jouw collega’s, doe je ervaring op en ben je écht bezig met jezelf bekend te maken bij de gaafste evenementen!

 

Twijfel jij nog aan een baan in de evenementenbranche? Mijn advies: Gewoon doen!

 

Een van de leukste werkgevers van Utrecht en omstreken: Jaarbeurs! Voor verschillende functies bij dit geweldige evenementenbedrijf kun je hier kijken én solliciteren.

Toch op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze actuele vacatures.

Blog

Go:Office Recruitment

reageert gewoonlijk 

binnen 1 uur

Hoi👋   waarmee kan ik je helpen?
GoOffice Recruitment vacatures
Je bent nu ingeschreven!

 

Om de week ontvang je een update.
PS: Check je spam/ ongewenste mail

vacature alarm
“You Snooze, You lose!”

Vul je emailadres in
en mis geen enkele vacature.

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?
Kirsten Fries Go:Office Recruitment

sales | hr advies

Kirsten Fries

   
Alexander de Ferrante Go:Office Recruitment

recruitment

Alexander de Ferrante

   
Shanna van Hattum – Janssen | Go:Office Recruitment

recruitment

Shanna van Hattum – Janssen

   
Email-Paul-Chaillet

finance

Paul Chaillet

   

Algemeen nummer: 088 240 90 70