home » blog »

Hoe zorg je voor minder werkstress?

Werkstress: Af en toe is het helemaal niet erg. Maar als deze stress te lang aanhoudt kan dit klachten veroorzaken. Hoe zorg je voor minder stress? Of beter nog, hoe voorkom je het?

 

Tip 1: Maak een planning

Waar moet je beginnen? En wat volgt daarna? Maak een planning. Zet de meest urgente taken bovenaan en vink deze af zodra je ze hebt voldaan. Zo creëer je een duidelijk overzicht van wat er nog moet gebeuren en wat al is afgerond.

 

Tip 2: Ontspan

Het is logisch dat je soms extra hard doorwerkt om je werk af te krijgen. Neem af en toe even de tijd om te ontspannen, zeker in drukke tijden zijn rustmomenten van belang. Pak koffie of maak in de pauze een wandeling. Door af en toe even te ontspannen, kan je je vervolgens beter focussen.

 

Tip 3: Slaapritme

Slapen zorgt ervoor dat je hersenen weer alles op een rijtje zetten. Door een vast slaapritme herkennen je hersenen wanneer het tijd is om te rusten en wanneer het actief mag zijn. Kijk een uur voordat je gaat slapen niet meer naar een beeldscherm, het blauwe licht maakt dat je minder goed kan slapen.

 

Tip 4: ‘Nee’

Jij bent super behulpzaam! Mensen zijn vaak geneigd om iedereen uit de brand te helpen maar durf ook eens nee te zeggen als je het zelf al druk genoeg hebt. Zo voorkom je dat de stapel werk groter wordt.

 

Tip 5: Ga in gesprek met je werkgever

Ervaar je (te) veel stress? Stel je werkgever op tijd op de hoogte van de werkdruk (of sfeer). Samen kunnen jullie op zoek gaan naar een oplossing en er kan rekening worden gehouden met de stress die je ervaart.

 

Even wat anders, ervaar je te weinig stress in je functie? Overweeg een carriereswitch. Bekijk onze actuele vacatures of neem contact op met een van onze recruiters voor een vrijblijvend loopbaanadviesgesprek.

Blog

Go:Office Recruitment

reageert gewoonlijk 

binnen 1 uur

Hoi👋   waarmee kan ik je helpen?
GoOffice Recruitment vacatures
Je bent nu ingeschreven!

 

Om de week ontvang je een update.
PS: Check je spam/ ongewenste mail

vacature alarm
“You Snooze, You lose!”

Vul je emailadres in
en mis geen enkele vacature.

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?
Kirsten Fries Go:Office Recruitment

sales | hr advies

Kirsten Fries

   
Alexander de Ferrante Go:Office Recruitment

recruitment

Alexander de Ferrante

   
Shanna van Hattum – Janssen | Go:Office Recruitment

recruitment

Shanna van Hattum – Janssen

   
Email-Paul-Chaillet

finance

Paul Chaillet

   

Algemeen nummer: 088 240 90 70