home » blog »

Hoe helpt een positieve werkhouding jouw carrière?

Werknemers met een positieve houding op het werk ervaren de doordeweekse dagen over het algemeen als een stuk aangenamer. Daarnaast kan het helpen met een succesvolle carrière en mensen met een positieve werkhouding worden zelfs vaker gezien als leiders, en motiveren en inspireren vaker werknemers.

Werknemers met een goede houding tegenover het bedrijf, collega’s en leidinggevende kunnen positieve dingen terugverwachten. Zo bouw je makkelijker een netwerk op, wat in de toekomst van pas kan komen, krijg je eerder een vast contract en kom je eerder in aanmerking om door te groeien.

Wil jij je houding op de werkvloer verbeteren? Lees dan de volgende tips.

Tips voor een positieve werkhouding

Zoek een baan die jij leuk vindt

Je kan alleen een positieve houding aannemen als je leuk vindt wat je doet. Er zullen altijd aspecten zijn van je werk die je niet leuk vindt, de ene taak past nou eenmaal minder bij je dan de ander. Maar het is belangrijk dat je plezier hebt in het overgrote deel van je werk. Heb je je droombaan nog niet gevonden? In een eerder artikel van Go:Office gaven we jou tips voor het vinden van je droombaan.

Denk aan oplossingen

Werknemers met een negatieve werkhouding denken vaak in problemen. Herken jij jezelf hierin? Draai dit om. Gaat iets niet goed of vind je iets niet leuk denk dan aan een oplossing voor het probleem

Wees productief

Zet je 100% van de tijd in en wees de hele dag door productief. Niet alleen tijdens werkuren, maar loop ook even een rondje tijdens je pauze. Zo voelt het alsof je alle uren van de dag goed hebt benut, dit werkt mee aan jouw positieve gedachten.

Wees eerlijk tegen je collega’s of leidinggevende

Ga de uitdaging aan om opbouwende kritiek te geven en op een aardige manier eerlijk te zijn. Klagen en negatieve kritiek werkt vaak averechts.

Hoe laat je je positieve houding zien op werk

Wees proactief

Volgens StepStone moet je er vanuit gaan dat je taken aankunt en deze positieve gedachte vasthouden. Denk mee aan oplossingen voor problemen, zo laat je zien dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw taken. Blijf proactief, dit zal ervoor zorgen dat collega’s met jou samen willen werken en je zal hierdoor uiteindelijk sneller doorgroeien dan collega’s die minder proactief zijn.

Blijf vernieuwend

Routine is killend voor je positieve houding op het werk. Zorg voor nieuwe taken en vraag rond wat je kunt verbeteren, zo daag jij jezelf constant uit en raak je niet in een sleur.

Slechte werkhouding

Werknemers die een negatieve werkhouding tonen hebben dit vaak door een slechte ervaring op de werkvloer. Dit kan komen door een opstootje met een collega of werkgever, of wanneer de werknemer weet dat hij of zij uiteindelijk zijn of haar baan gaat verliezen.

 

positieve-werkhouding-werkvloer
× Even whatssappen?