home » blog »

Beïnvloed Social media jouw sollicitatieproces?

Heeft jouw social media pagina invloed op je sollicitatie?

Tot voor kort werd je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op basis van jouw goede CV en motivatiebrief. Tegenwoordig speelt social media een grote rol of jij uitgenodigd wordt of niet. Sommige werkgevers en recruiters kijken naar je gedrag op jouw pagina’s voordat ze je uitnodigen voor een gesprek. Soms wordt er gekeken of dat wat jij in je CV schrijft wel overeen komt met wat je op social media zegt. In dit Go:Office artikel vind je tips om Facebook, Twitter, LinkedIn en andere pagina’s ‘sollicitatie proof’ te maken.

Je social media profiel kan je sollicitatie positief beïnvloeden. Helaas kunnen je eigen pagina’s ook tegen je werken. Uit een onderzoek dat StepStone verrichte bleek dat een kwart van de sollicitanten wordt afgewezen op basis van hun social media profiel.

Er wordt regelmatig gewaarschuwd over de gevolgen van het achterlaten van sporen op het internet. Er wordt vooral gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen die je nog lang kunnen achtervolgen. Misschien toch weer even die foto’s van dat leuke feestje op Facebook herschikken?

Content don’ts van onze recruiters!

De ervaren Go:Office recruiters geven ook aan te kijken naar het social media profiel van de sollicitant. Kirsten Fries, recruiter van Go:Office, geeft aan dat de grootste fout die op social media wordt gemaakt is dat het CV niet overeen komt met het profiel. Vertel je op je CV dan wel de volledige waarheid?

Volgens de Go:Office recruiters knappen werkgevers en recruiters af op bijvoorbeeld ordinaire zuip foto’s. Een werkgever krijgt geen goed beeld van alleen maar feest foto’s op je account. Kijk ook even naar je LinkedIn foto, is die wel professioneel genoeg? Een onprofessionele foto wordt vaak niet serieus genomen.

Onzin informatie is een grote afknapper. Heb je vroeger als woonplaats “Pizza Hut” ingevuld? Misschien is het dan tijd om dat te veranderen in je huidige woonplaats. Hou de informatie op je pagina up-to-date en schrijf geen onzin op.

Actief op social media is bijna altijd goed, zo profileer jij jezelf. Hoewel dit positief is kan bepaalde informatie overbodig zijn. Heb jij een slechte ervaring met een werkgever? Zet dit niet op social media! Als je je negatief uit over je vorige werkgever, waarom zou je je dan niet negatief uiten op social media over je nieuwe werkgever.

Ben je wat onzeker over hoe de content die jij post overkomt? Zet je privacy instellingen op zo’n manier dat je alleen je leukste foto’s en berichten laat zien aan ‘niet vrienden’.

Hou de Go:Office Blog in de gaten! Binnenkort vertellen we jou hoe socialiteren helpt om te solliciteren, met tips om hier optimaal gebruik van te maken!

Solliciteren-Social-Media
× Even whatssappen?