home » blog »

Vertel eens wat over jezelf!

De gevreesde vraag bij elk sollicitatiegesprek: Goh, vertel eens wat over jezelf. Houd je het zakelijk of vertel je over je hobby’s? En hoe beïnvloedt dit de rest van het gesprek? Ik help je graag met tips om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Eerste indruk telt.

Je zal misschien denken: wat maakt het antwoord op deze vraag nou echt uit? Nou, eigenlijk dus erg veel. Een Recruiter vormt namelijk de eerste indruk aan het begin van jullie gesprek. En nu zul je net zien dat deze vraag op dat moment ook gesteld wordt: aan het begin!

Jouw antwoord bepaald dus de verloop van het gesprek. Informeel of formeel. Gezinsleven of werkervaringen. Vul het maar in. Om jou te helpen met het voorbereiden van deze vraag heb ik hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Tip 1: Je komt op gesprek bij een formeel bedrijf

Beeld je goed in bij wat voor bedrijf je gaat solliciteren. Is het een enorm formeel bedrijf dan is het misschien niet zo handig om te vertellen dat jij afgelopen weekend je sleutels kwijt geraakt bent in de kroeg. Denk aan een vorige baan of stage die past bij dit bedrijf en probeer te vertellen over wat je hier hebt geleerd en hoe je je tijd hier doorbracht. Wanneer je het een persoonlijk tintje geeft, zegt dit veel over jou als persoon.

 

Tip 2: Je komt op gesprek bij een informeel bedrijf

Wanneer het bedrijf waar jij op gesprek mag komen erg informeel is, zijn zij zeker geïnteresseerd in wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij leuk vindt. Wat zijn jouw hobby’s en wat was jouw allerleukste vakantie? Tell me more!

 

Tip 3: Oogcontact

Hoewel het misschien voor de hand liggend is, is oogcontact tijdens een sollicitatiegesprek erg belangrijk. Terwijl je vertelt over jezelf kun je de luisteraar in je verhaal meeslepen door oogcontact te maken. Zo voelt de recruiter zich ook aangesproken.

 

Tip 4: Wees jezelf!

We gaan graag op zoek naar de perfecte match voor jou en de organisatie. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je je op je plek voelt en je potentiële nieuwe baan helemaal bij jou past. Doe je daarom niet anders voor dan je bent. We zien graag de echte jij zodat we de perfecte carrière voor jou kunnen vinden!

 

Heb jij na het lezen van deze tips ook het gevoel dat je sterk in je schoenen staat en een sollicitatiegesprek kunt gaan knallen? Check dan snel onze vacatures!

Blog

Go:Office Recruitment

reageert gewoonlijk 

binnen 1 uur

Hoi👋   waarmee kan ik je helpen?
GoOffice Recruitment vacatures
Je bent nu ingeschreven!

 

Om de week ontvang je een update.
PS: Check je spam/ ongewenste mail

vacature alarm
“You Snooze, You lose!”

Vul je emailadres in
en mis geen enkele vacature.

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?
Kirsten Fries Go:Office Recruitment

sales | hr advies

Kirsten Fries

   
Alexander de Ferrante Go:Office Recruitment

recruitment

Alexander de Ferrante

   
Shanna van Hattum – Janssen | Go:Office Recruitment

recruitment

Shanna van Hattum – Janssen

   
Email-Paul-Chaillet

finance

Paul Chaillet

   

Algemeen nummer: 088 240 90 70