home » blog »

Tips om de zomer te overleven op kantoor

Ben jij aan het werk in de zomer?

Het is heerlijk zomers weer, vooral als je vrij hebt kan je van de zon genieten. De meeste mensen hebben echter niet de hele zomer lang vakantie. Ben jij al op vakantie geweest, of ga je helemaal niet? Als je, net zoals wij, op kantoor zit is het af en toe best moeilijk om zo’n zomerse dag te overleven, vooral als het rustig is. Gelukkig kan je ook extra productief zijn in zomer. Wij geven je enkele tips hoe jij de zomer overleeft op kantoor.

  1. Sta vroeg op en begin extra vroeg

Wist je dat daglicht de productiviteit verhoogt en stress verminderd? Als jij vroeg op staat voel je je frisser en is het waarschijnlijk nog koel buiten, waardoor jij meer gedaan krijgt op een dag. Als het echt warm is kan je op kantoor voorstellen om eerder te beginnen en eerder te vertrekken om van het weer te genieten.

  1. Doe de belangrijkste taken in de ochtend

Als je vroeg op staat ben je waarschijnlijk het productiefst in de ochtend, daarnaast krijg je met de hitte misschien ’s middags na de lunch een dip. Probeer ’s ochtends de belangrijkste taken op je to-do list af te maken voor een verhoogde productiviteit. Plan de iets minder belangrijke taken in de middag.

  1. Zorg voor genoeg frisse lucht

Koude lucht door de airco is heel fijn, maar het is geen frisse buitenlucht. Zorg dat je tijdens je pauze even een luchtje gaat scheppen en plan je afspraken buiten de deur. Frisse lucht zorgt voor meer concentratie en creativiteit, dat heb je wel nodig op een warme zomerdag.

  1. Doe de taken waar je normaliter geen tijd voor hebt

Zijn de zomermaanden rustige maanden bij jou op kantoor? Profiteer dan van de rust om de taken af te ronden waar je normaal geen tijd voor hebt; ruim je mailbox op of maak nieuwe plannen voor na de zomer met de overgebleven collega’s op kantoor. Is je werkgever aanwezig? Je baas heeft in een rustigere periode waarschijnlijk meer tijd om naar jouw goede ideeën te luisteren.

  1. Zet de airco een tandje harder

Als het echt warm is buiten is een airco op kantoor zeker geen overbodige luxe.

Heb jij geen airco op kantoor? Wij hebben een paar tips om, wanneer de temperaturen stijgen, jouw hoofd koel te houden.

  1. Maak je niet te druk over het warme weer, je kan dit niet veranderen. Het weer slaat in Nederland toch zo weer om.
  2. Kleed je luchtig. Losse kleding kan erg fijn zijn op een warme zomerdag.
  3. Drink genoeg water. Ben je gewoon water zat? Doe wat citroenpartjes in water voor een verfrissend tintje.
  4. Neem vaker een korte pauze. Als je toch pauze hebt, neem dan ook de gelegenheid om even een luchtje te scheppen.

 

Ben jij in deze zomermaanden op zoek naar een leuke job? Bekijk dan de vacature site of neem contact op met ons via info@go-office.nl

Tips Zomer op Kantoor
× Even whatssappen?