home » blog »

Hoe laat jij jouw CV uitblinken?

Een uitblinkend CV is een goede marketing tool om jezelf te presenteren

Een goed CV geeft een totaal beeld van een persoon. Een werkgever hoort genoeg informatie te krijgen zonder een begeleidende brief. Met een uitblinkend CV breng jij jezelf onder de aandacht van werkgevers. Je kan het zelfs gebruiken als presentatie middel bij uitzendbureaus of om te netwerken.

Jij wilt je  onderscheiden van anderen, een uitblinkend CV is een goede marketing tool om jezelf te presenteren als een uniek persoon. Je presenteert wat jij hebt gedaan in het verleden, wat jij nu belangrijk vindt en wat je wilt bereiken in de toekomst.

Het is frustrerend, maar iedereen heeft een andere mening over hoe een CV eruit moet zien, uitgebreid of een beknopt CV, iedereen wil iets anders zien. Het belangrijkste is dat jij jezelf presenteert en een goede eerste indruk afgeeft.

Om je een handje te helpen hebben wij 8 tips voor jou!

  1. Het is belangrijk dat je CV opvalt, maar zorg dat de lay-out niet te uitdagend is, het gaat om de inhoud. Standaard is het beste.
  2. Voeg alleen een professionele foto toe, als je deze niet hebt is een foto niet nodig.
  3. Blijf bij de feiten, lieg niet!
  4. Gebruik een duidelijk gestructureerde lay-out en werk chronologisch, zet de meest recente werk ervaringen bovenaan.
  5. Schrijf geen pagina’s vol.
  6. Zorg dat je de tijdsgaten kunt verantwoorden, het is normaal dat een werkgever hier naar vraagt tijdens een sollicitatie.
  7. Pas je CV aan op functie waarop je solliciteert. Besteed extra aandacht aan de punten die relevant zijn voor de functie.
  8. Bekijk voorbeelden op verzamel pagina’s en lees hoe anderen een mooi CV hebben gemaakt, maar zorg je het eigen maakt. Op deze website kun je nog meer voorbeelden van cv’s vinden

Onthoudt: Er zijn geen regels, jij bepaalt hoe jouw Curriculum Vitae eruit ziet! Kijk hier voor een voorbeeld.

 

Bron: Een onweerstaanbaar CV (Volkskrant Banen)   

cv-blog-solliciteren
× Even whatssappen?