home » blog »

Socialiteren, gebruik jij jouw Social media kanalen wanneer je solliciteert?

Wat is Socialiteren?

Wanneer jij op zoek bent naar werk kan een online profiel je helpen om jezelf in beeld te brengen bij recruiters. In dit artikel vertellen we jou de voordelen van socialiteren, en hoe je het beste je social media kunt gebruiken om te solliciteren.
In het vorige artikel van de Go:Office Blog vertelden we je hoeveel invloed je social media pagina heeft op je sollicitatie. Met behulp van onze tips heb je nu jouw pagina ‘sollicitatie proof’ gemaakt. Nu kun je jouw pagina gebruiken om te socialiteren! Bij veel bedrijven is social media onderdeel van de sollicitatie procedure geworden. In dit artikel lees je hoe jij het beste gevonden kunt worden door recruiters op social media, hoe je jouw profiel kunt benutten tijdens het solliciteren, kortom hoe jij kunt socialiteren.

In ons artikel ‘Social media en solliciteren’ las je al dat werkgevers en recruiters vaak kijken naar het gedrag van de sollicitant op social media, hier las je ook waar recruiters op afknappen op jouw social media pagina. Je weet nu wat je niet moet doen op social media, maar hoe kan jij het beste socialiteren?

De ouderwetse manier van solliciteren, reageren op vacatures, is nog steeds de beste manier van het vinden van een baan. Maar tegenwoordig vergroot social media je kansen op een baan aanzienlijk. Hoe jij je presenteert online speelt een grote rol in of jij aangenomen wordt of niet. Dit komt doordat bedrijven steeds meer naar social media kijken tijdens de sollicitatie procedure. Er wordt vaak gekeken naar het online profiel van de sollicitant en hoe een sollicitant zich laat zien op social media. Als je solliciteert is het van belang dat je oplet op hoe jij overkomt op social media, is dit hoe jij wilt dat anderen jou zien?

Tips voor het socialiteren

 1. Zorg dat je social media profiel up-to-date blijft.
  Als je een verouderd profiel hebt kan het zijn dat een werkgever een verkeerd of verouderd beeld krijgt van jou. Dit kan een reden zijn om jou niet uit te nodigen voor een gesprek. Vermijd dit en zorg dat je profiel up-to-date blijft.
 2. Geef duidelijk aan op je social media profiel naar welke functie jij op zoek bent.
  Recruiters zoeken met trefwoorden naar nieuwe kandidaten. Té creatieve zoekwoorden kunnen jou moeilijk vindbaar maken, hou het simpel. Welke zoekwoorden zou jij gebruiken als recruiter?
 3. Zorg dat jouw vaardigheden duidelijk aangegeven zijn op je social media profiel.
  Als je gevonden bent op social media wil een recruiter ook vaak weten waar jij goed in bent en wat jou distantieert van de andere sollicitanten. Geeft dit duidelijk aan op je social media pagina, zo weet de recruiter precies wat jouw vaardigheden zijn!
 4. Post berichten die te maken hebben met de functie waar jij geïnteresseerd in bent.
  Laat als sollicitant op social media actief zien dat jij geïnteresseerd bent in het vak. Op deze manier vraag je meer aandacht van de recruiter.

Recruiters zoeken veel sollicitanten en informatie over de sollicitant via Facebook, LinkedIn en Twitter. Zet je social media profiel in bij het vinden van een nieuwe baan.

Socialiteren Social media Blog

solliciteren-social-media-blog
× Even whatssappen?