home » blog »

Ben jij op zoek naar een startersfunctie?

Je bent net afgestudeerd en je zit vol energie om een startersfunctie te vinden. Dit kan nog wel eens lastig zijn. Wat vind je leuk? Waar begin je met kijken? Het is normaal dat je aan het begin van je carrière niet weet naar wat voor een startersfunctie jij op zoek bent. Om frustratie te voorkomen is het belangrijk dat je weet wat jij leuk vindt. De een weet sneller wat hij of zij leuk vindt op de werkvloer dan de ander. Dit ondervind je alleen door ervaring op te doen.

Het kan als starter nog erg lastig zijn om aan een nieuwe baan te komen. De reden dat dit stroef loopt is dat jij als starter geen langdurige relevante werkervaring op je CV hebt staan. Ondanks dat je bijbaantjes hebt gehad en je actief bent geweest bij een studentenvereniging is deze ervaring vaak onvoldoende om een werkgever er van te overtuigen geschikt te zijn voor de functie. Zonder werk heb je geen ervaring, en zonder ervaring geen werk. Dit klinkt wat negatief, lees even verder voordat je denkt ‘die droombaan krijg ik nooit’, wij geven tips!

Jij moet voldoen aan de eisen van de werkgever, je moet eigenlijk jezelf kunnen verkopen. Laat zien dat jij een aanwinst bent voor de afdeling! Gelukkig zijn er genoeg manieren om de aandacht te trekken van een werkgever.

Waar moet je beginnen voor een leuke startersfunctie?

Als je de blog van Go:Office hebt bijgehouden dan weet jij hoe je een goed CV en een overtuigende sollicitatiebrief schrijft. Dit is al stap 1!

Schrijf je in bij Go:Office uitzendbureau

Het kan nooit kwaad om je in te schrijven bij een uitzendbureau. Als je op zoek bent naar een fulltime baan is het gebruikelijk om eerst met een tijdelijke baan te beginnen. Een baan via een uitzendbureau kan een goede ingang zijn om een langdurig contract te krijgen waar jij als tijdelijke kracht aan het werk bent.

Plaats een bericht op social media

Laat je vrienden en volgers op social media weten dat jij op zoek bent naar een baan. Je kunt hier bijvoorbeeld persoonlijk kwaliteiten noemen, hierdoor onderscheid jij jezelf van de andere werkzoekenden. Zet dit niet alleen op Facebook, maar ook op je LinkedIn profiel. Heb je geen LinkedIn profiel? Maak dan een profiel aan! Dit is het juiste platform om professionals te bereiken met jouw bericht.

Zet je netwerk in

Door jouw bericht op social media te plaatsen doe je dit al deels, maar vraag ook om je heen of iemand (oud klasgenoten, familie, vrienden) nog een leuke startersfunctie voor jou weet. Netwerken is key.

Zoek een stage of traineeship

Lukt het niet om een fulltime baan de vinden? Zoek dan bij een stage of een traineeship bij bedrijven die jij interessant vindt. Tijdens een stage of traineeship ondervind jij wat je leuk vindt, je hebt meer ervaring en het kan een ingang zijn om te beginnen als starter bij het bedrijf waar jij stage loopt.

Bezoek netwerk borrels

Zoals eerder gezegd, netwerken is key. Tijdens netwerk borrels kan je zo jouw toekomstige werkgever ontmoeten.

Kijk verder dan je woonplaats

Kijk ook wat verder dan je eigen woonplaats, soms is de baan die jij zoekt wat verder weg.

Als je op de Go:Office website vacatures hebt gevonden die jou interessant lijken kan het zijn dat je niet helemaal aan de criteria van de functie voldoet. Het hangt er per vacature vanaf of je toch kunt solliciteren of niet.

Is jouw informatie up-to-date? Een stoffig CV of een oud social media profiel kan tegen je werken. Zorg ervoor dat jouw informatie up-to-date is wanneer jij actief op zoek bent naar een baan.

Als je door al onze tips uitgenodigd bent voor een sollicitatie gesprek, gebruik onze sollicitatie tips en dan is die startersfunctie van jou. Of ben je al begonnen met de ideale startersfunctie? Wees je ervan bewust dat de overgang van je studentenleven naar je werkleven erg groot kan zijn.

Heb jij een leuk bedrijf gevonden maar staat er geen vacature open? Stuur dan een open sollicitatiebrief.

Ben jij hard op zoek maar lukt het maar niet om aan de slag te gaan als starter? Neem dan contact op met ons, dan gaan we samen op zoek.

 

 

solliciteren-als-starter-startersfunctie-blog
× Even whatssappen?