7 sollicitatie tips voor een goede eerste indruk!

sollicitatie-blog

Vorige week gaven we je tips om een goed CV te schrijven. Nu heb je met jouw uitblinkende CV een sollicitatie gesprek geregeld. Nu komt het moeilijke deel, de sollicitatie.  Hoe kan je je het beste voorbereiden op een sollicitatie gesprek?

Wij hebben onze sollicitatie tips op een rijtje gezet zodat jij voorbereidt en zonder zenuwen naar het gesprek gaat!

   1. Kom op tijd!

Te laat zijn geeft een slordige indruk, maar kom ook geen half uur te vroeg, kom gewoon op tijd! Neem daarom ruim de tijd voor je sollicitatie gesprek, niks is vervelender dan zwetend aankomen doordat je moest rennen voor de trein of omdat het verkeer vast stond.

   2. Kleed je passend!

Het is niet altijd te bedoeling dat je strak in pak komt, kleed je passend aan de bedrijfscultuur. Weet je niet wat de dresscode is? Kleed je dan altijd semi net.

   3.  Zorg dat je er verzorgd uitziet!

Een nette outfit past niet bij een onverzorgd uiterlijk, zorg dat je je van te voren scheert en doucht zodat je lekker fris aankomt.

   4. Een goede handdruk!

Het klinkt suf maar een handdruk zegt veel. Een slappe handdruk komt niet zelfverzekerd over maar een té sterke handdruk kan ook té enthousiast overkomen.

    5. Een open lichaamshouding

Lichaamshouding zegt alles over jouw enthousiasme. Je kan geïnteresseerd zijn maar als je onderuitgezakt zit kom je niet enthousiast over. Hou oogcontact tijdens de kennismaking, dit komt geïnteresseerder over. Glimlach vaak, maar laat het wel natuurlijk overkomen. 72% zien anderen die vaak lachen als zelfverzekerd en succesvol.

    6. Bereid het  gesprek voor!

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat jij alles weet van de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Klinkt simpel, maar in de praktijk wordt het niet of slecht gedaan!

     7. Toon interesse

Straal positivisme uit, zo kom je zelfverzekerder over! Geïnteresseerde mensen komen opener en zelfverzekerder over.

Voor meer sollicitatie Do’s and Don’t van Go:Office lees je de sollicitatie tips van Go:Office

Een eerste indruk maak je maar een keer, bij een sollicitatie gesprek gaat het over eerste indrukken. Zorg dat deze positief is!

 

 

  • Blog

^

^

Deel dit bericht!