home » blog »

Tips om de vakantie blues tegen te gaan

Een deel van werkend Nederland gaat vol energie, een frisse blik en nieuwe ideeën weer aan de slag na de vakantie. Echter, ziet het grootste deel flink op tegen deze eerste werkdag. Behoor jij tot dit deel van werkend Nederland? In dit artikel vind je tips om de typische ‘vakantie blues’ tegen te gaan. Zo maak je een goede start na de vakantie!

Integreer bepaalde vakantie gewoontes in je routine

Mensen die last hebben van de ‘vakantie blues’ zijn bij terugkomst vaker chagrijnig, hebben minder concentratie en zijn vaker somber. Dit kan je tegen gaan doormiddel van een langzame overgang van je vakantiegewoontesnaar weer je normale ritme, op deze manier kun je even acclimatiseren.

Ben je tijdens je vakantie vaak gaan wandelen of veel gaan zwemmen? Doe dit dan ook voor of na werk. Heb je geen tv gekeken? Laat die tv dan nog even uit. Door deze gewoontes een tijdje aan te houden hou je het rustgevende vakantiegevoel.

Hou je aan je goede voornemens

Tijdens je vakantie heb je genoeg tijd om na te denken over je carrière. Wat gaat er goed en wat zou je graag willen verbeteren? Gebaseerd op deze gedachten maken veel mensen plannen voor na de vakantie. Sommigen gaan voor een promotie, of ze willen juist minder overwerken dit jaar. Ben jij ook terug gekomen van vakantie met een A4’tje vol met goede voornemens?

Na enkele weken kan het voorkomen dat je goede voornemens vervagen en dat weer je in je oude routine valt. Een stappenplan kan je helpen om je dromen waar te maken en dit kan helpen om te voorkomen dat je plannen vervallen. Hoe ga je dit aanpakken en hoe streef jij je nieuwe doelen na?

Het grootste deel van werkend Nederland ziet flink op tegen de eerste werkdag na de vakantie

Begin met de belangrijkste e-mails

Het denken aan je overvolle mailbox kan je gauw een Spaans benauwd gevoel geven. Loop eerst je mailbox door voordat je aan andere dingen begint. Ga na welke mailtjes urgent zijn en welke mailtjes je nog een dag of twee opzij kunt zetten. Het werkt het beste als je dit categoriseert in verschillende mappen, de mailtjes waar je vandaag op moet reageren gaan in de map ‘urgent’ en de andere mailtjes kunnen in de map ‘later afhandelen’.

Rust uit

Ben je vermoeider terug gekomen dan dat je was voordat je op vakantie ging? Dit komt waarschijnlijk doordat je een actieve vakantie hebt gehad, daarbij is het menselijk dat je even moet acclimatiseren wanneer je thuis komt. Je komt meer uitgerust terug als je de hele vakantie hebt geluierd dan wanneer je een sportieve vakantie hebt gehad. Als je geen zin hebt om twee weken op het strand te liggen, doe dan alleen de laatste dag helemaal niks. Een of twee dagen aan het zwembad, op het strand of op de bank kan wonderen doen.

Uitrusten is een van de vele tips om de dip na je vakantie te voorkomen. Heb je weer behoefte om even weg te gaan? Plan dan een lang weekend, zo heb je alvast iets om naar uit te kijken

Ben je na je vakantie fanatiek begonnen met een baan zoeken? Laat ons weten waat je naar op zoek bent, wij kijken met jou verder voor de baan die bij jou past!

werk-vakantie-blues-tegengaan

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?

Alexander Ferrante
recruitment

Alexander de ferrante

   

recruitment

Manon Quitte

   
Kirsten Fries

sales | hr advies

Kirsten Fries

   
Email-Paul-Chaillet

finance

Paul Chaillet