Inlenersbeloning
Go:Office werkt volgens de CAO voor Uitzendkrachten van de ABU. In deze CAO is vastgelegd dat uitzendkrachten recht hebben op het loon en de arbeidsvoorwaarden die vaste medewerkers voor hetzelfde werk krijgen. Dit wordt de inlenersbeloning genoemd. Deze beloning is van toepassing op uitzendkrachten in Fase A en B.
De volgende aspecten vallen hieronder:
- het bruto loon, de salarisschaal en bijbehorende tredes
- ATV- of / ADV-dagen
- Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren
- Collectieve en periodieke loonsverhogingen
- Kostenvergoedingen
Iedere inlener is verplicht deze informatie te verstrekken en wijzigingen tijdig door te geven.
Om te kunnen beoordelen of het salaris van onze uitzendkrachten conform de inlenersbeloning wordt gehanteerd verzoeken wij u om het onderstaande formulier in te vullen.
Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via 088-2409070 of stuur een mail naar info@go-office.nl. Wilt u meer informatie over de dienstverlening “uitzenden”? Lees dan hier verder.
Inlenersbeloning
Wat houdt de inlenersbeloning in?
De inlenersbeloning betekent dat de uitzendkracht hetzelfde salaris moet verdienen als de vaste medewerkers bij een inlener die dezelfde werkzaamheden uitvoeren. De inlenersbeloning geldt voor alle uitzendkrachten in fase A en B. Omdat de uitzendkrachten van Go:Office vallen onder de ABU Cao dient de beloning van de uitzendkracht en de
Wat is inleners-aansprakelijkheid
Inlenersaansprakelijkheid speelt als uw organisatie personeel inleent, bijvoorbeeld van een uitzend- of detacheringsbureau. De Belastingdienst kan uw organisatie dan hoofdelijk aansprakelijk stellen als de uitlener voor de ingeleende krachten niet aan zijn afdrachtverplichtingen rond de loonheffingen en BTW voldoet. Dat geldt ook als uw organisatie hen doorleent aan een andere partij.
Hoe vrijwaart Go:Office u van inleners-aansprakelijkheid?
U wordt niet door de belastingdienst aansprakelijk gesteld, ook niet als achteraf blijkt dat de uitlener te weinig loonheffingen of omzetbelasting heeft afgedragen, als aan de volgende voorwaarden is voldaan: De uitzendonderneming waarvan u arbeidskrachten inleent voldoet aan de NEN 4400-1 of de NEN 4400-2 norm en is opgenomen in
Wat houdt het SNA-Keurmerk in?
De afkorting SNA betekent Stichting Normering Arbeid. Het SNA-keurmerk is in het leven geroepen om de risico’s te beperken omtrent keten- en inlenersaansprakelijkheid. Met een SNA-gecertificering tonen we aandat we op een betrouwbare manier zaken doen.
NEN 4400 uitgelegd
De norm NEN 4400 bevat eisen waar Nederlandse uitzendbureaus, payrollbedrijven en onderaannemers zich moeten houden om aantoonbaar hun ‘verplichtingen uit arbeid’ na te leven.
Wat is een G-rekening?
Een G-rekening is een geblokkeerde rekening van waaruit alleen kan worden overgeschreven naar een andere G-rekening of de Belastingdienst.

^
