Millennials aantrekken voor jouw organisatie

millennials-solliciteren

Advies om Millennials aan te trekken voor jouw organisatie

De millennials, het is de grootste groep onder de werkbevolking, ze vervullen vaak de junior en medior vacatures. Deze groep verovert de arbeidsmarkt, het is dus niet zo gek dat bedrijven graag deze groep graag aantrekken. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie aantrekkelijk is voor deze generatie?

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Primaire arbeidsvoorwaarden, zoals salaris en werktijden, zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar, millennials kijken steeds vaker naar het totaalpakket. Is een dertiende maand deel van de secundaire arbeidsvoorwaarden? Krijg je een auto of telefoon van de zaak? Ook wordt er gekeken of er opleidingsmogelijkheden zijn. Deze generatie vindt ontwikkelingsmogelijkheden binnen een organisatie namelijk ontzettend belangrijk.

Open communicatie en gelijkheid

Medewerkers vinden gelijkheid op de werkvloer erg belangrijk. Een hiërarchische cultuur is totaal niet aantrekkelijk voor deze generatie. Ze houden van een open communicatie en willen graag dat alles wordt besproken met alle medewerkers op de werkvloer, zo voelen ze zich meer gewaardeerd en hebben het idee dat de mening van iedereen telt.

Werkplezier

Deze groep wil werken om te leven niet leven om te werken en hebben graag ook plezier op de werkvloer. Sociale activiteiten zijn dus erg belangrijk, zo organiseren bedrijven steeds meer borrels, uitjes of andere sociale activiteiten. Op deze manier kunnen werknemers elkaar op een persoonlijk niveau leren kennen.

Wil je jouw vacatures aantrekkelijk maken voor deze groep? Verwerk dan de bovenstaande punten in vacatures. Heb jij last van de krapte op de arbeidsmarkt? Wij geven je advies.

Millennials (1980 – 2000) – Ook wel generatie Y, zijn personen die geboren zijn tussen 1980 en 2000.  De reden dat ze millennials worden genoemd is omdat ze gevormd zijn rond het millennium.