Payroll

Paul Chaillet

 


Heeft u zelf al een kandidaat voor de vacature maar wilt u niet de werkgeverslasten en de financiële risico’s van het verzuim en ontslag?

 

 

Kies dan voor Payrollen via Go:Office. Of het nu gaat om één kandidaat of het uitbesteden van de volledige personeelsadministratie; Go:Office heeft een passende oplossing.

Payroll versus Uitzenden

Iedereen kan uitleggen wat uitzenden inhoudt, maar als het gaat om Payroll dan klinkt het ineens een stuk lastiger. Het is eigenlijk heel eenvoudig is. Payroll is hetzelfde als Uitzenden maar dan zonder dat er werving en selectie wordt gedaan. En omdat werving en selectie altijd wordt doorberekend in de prijs is Payroll goedkoper dan Uitzenden.

Een ander groot verschil tussen Payroll en Uitzenden is dat een payroller op ieder moment kostenloos kan worden overgenomen door de inlener. Bij een uitzendkracht is dat doorgaans na 520 of 1040 gewerkte uren, afhankelijk van het tarief. De kosten van werving en selectie moeten immers kunnen worden terugverdiend.

Behalve de Payrollprijs en het feit dat er geen overnamefee wordt berekend is geen ander verschil met Uitzenden. Payrollers en uitzendkrachten hebben dezelfde rechten. Dus payrollers hebben net zoals een uitzendkrachten bij Go:Office te maken met fase A, B en C en vallen onder de ABU CAO.

Payroll versus zelf in dienst nemen.

Vaak wordt gedacht dat een medewerker zelf in dienst nemen altijd goedkoper is. Als alle kosten op een rij worden gezet dan blijkt dat een payroller 3 tot 4 procent duurder is dan een vast dienst verband. Maar voor die iets hoger prijs wordt de volledige loonadministratie uit handen genomen en loopt men beduidend minder risico. Als een payroller ziek wordt dan is het risico voor Go:Office en niet voor de inlener. De inlener heeft ook geen kosten bij ontslag zoals transitievergoeding als de samenwerking beëindigd wordt. Een payroller kan 5,5 jaar op flexibele basis werken, terwijl een medewerker slechts 3 contracten kan krijgen van bepaalde tijd in twee jaar. Veel bedrijven hebben daarom ook een deel vast en een deel flex in dienst om snel krimp op te vangen zonder kosten.

In de prijs van een payroller is het volgende inbegrepen:

 • Reservering Vakantiegeld
 • Reservering Kort verzuim/ Bijzonder verlof
 • Reservering Vakantiedagen
 • Wachtdagcompensatie
 • Alle werkgeverslasten (soc. premies, cao-bepalingen, transitievergoeding, pensioen)
 • Contractverplichtingen (doorbetaling bij ziekte, leegloop en ontslag)
 • Kosten loonadministratie
 • Kosten arbeidsovereenkomst en ID Check
 • Voorfinaciering

Payroll in de praktijk

Zodra u medewerkers heeft die dienen te worden verloond dan nemen wij alles uit handen. Wij zorgen voor Id Check, Arbeidsovereenkomst, we begeleiden de ondertekening ervan, we zorgen voor loonstroken en een tijdige loonbetaling. Go:office is vervolgens financieel en juridisch verantwoordelijk.

De voordelen op een rij

 • Flexibele contracten voor minimaal 5,5 jaar.
 • Direct alle kosten inzichtelijk.
 • Geen werkgevers lasten.
 • Geen werkgeversrisico bij ziekte.
 • De samenwerking met de medewerker op ieder moment kosteloos beëindigen.
 • Geen administratieve rompslomp, wij verzorgen de loonbetaling en de salarisadministratie.

Daarom Go:Office

 • NEN 4400-1 gecertificeerd
 • Vaste contactpersoon
 • Scherp tarief
 • Full service backoffice

 

Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Wat houdt de inlenersbeloning in?

De inlenersbeloning betekent dat de uitzendkracht hetzelfde salaris moet verdienen als de vaste medewerkers bij een inlener die dezelfde werkzaamheden uitvoeren. De inlenersbeloning geldt voor alle uitzendkrachten in fase A en B. Omdat de uitzendkrachten van Go:Office vallen onder de ABU Cao dient de beloning van de uitzendkracht en de

Lees verder »

Wat is inleners-aansprakelijkheid

Inlenersaansprakelijkheid speelt als uw organisatie personeel inleent, bijvoorbeeld van een uitzend- of detacheringsbureau.  De Belastingdienst kan uw organisatie dan hoofdelijk aansprakelijk stellen als de uitlener voor de ingeleende krachten niet aan zijn afdrachtverplichtingen rond de loonheffingen en BTW voldoet. Dat geldt ook als uw organisatie hen doorleent aan een andere partij.

Lees verder »

Wetswijzigingen voor arbeid per 1 januari 2019

Als werkgevers en werknemers krijg je te maken met nieuwe wetten en wetswijzigingen voor arbeid. Wij hebben de wetswijzigingen voor arbeid per 1 januari 2019 die voor jou van belang zijn op een rijtje gezet. Loonbelasting Het kabinet verlaagt per 1 januari 2019 de loonbelastingen verhoogt heffingskortingen. De belastingschijf waarin de

Lees verder »

Welke taken neemt Go:Office over?

Op papier wordt Go:Office de juridische werkgever van één of meer van uw medewerkers. Go:Office zorgt voor de betaling van de salarissen, de afdracht van alle werkgever -,  werknemer -,  pensioenpremies en is verantwoordelijk voor verzuimbegeleiding en contractbeheer. U bent verlost van alle administratieve handelingen en werkgeversrisico‘s.

Lees verder »