FlexNieuws

Actualiteit, trends en vakkennis voor de flexmarkt

ManpowerGroup heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar gepubliceerd.

De nettowinst bedroeg $97,0 mln (vergeleken met een nettowinst van $74,4 mln in Q1 2017). De omzet in het eerste kwartaal bedroeg $5,5 mld, een stijging van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De financiële resultaten werden beïnvloed door sterkere andere valuta in verhouding tot de Amerikaanse dollar.

Omgerekend naar constante valuta steeg de omzet met 5%, en de winst per aandeel met 20%.

Bron: ManpowerGroup, 20 april 2018

Door de verhoging van de AOW-leeftijd kampen veel zelfstandigen met een verzekeringsgat dat kan oplopen tot meer dan tien jaar.

Dit blijkt uit een achterbanraadpleging van Stichting ZZP Nederland.

Zware beroepen
Mensen met zware beroepen hadden al een verzekeringsgat, omdat in hun AOV-polis een leeftijd van 55 of 60 jaar staat. Dat gat wordt nu nog groter.

Eindleeftijd
Wie nu al arbeidsongeschikt is zal merken dat de uitkering wordt gestopt op de eindleeftijd. Stichting ZZP Nederland vindt dat de overheid verantwoordelijk is voor deze situatie, omdat die de regels heeft veranderd tijdens het spel.

AOW-leeftijd
Bijna 90% van de achterban geeft aan dat AOV-polissen moeten doorlopen tot de AOW-leeftijd. In het regeerakkoord staat dat de minister in gesprek gaat met de verzekeraars, om ervoor te zorgen dat AOV-verzekeringen toegankelijker worden voor alle zzp’ers. Minder uitsluitingen, meer acceptatie, een betaalbare premie en tot aan de AOW-leeftijd.

ZZP Nederland roept minister Wouter Koolmees op om een fatsoenlijke oplossing te treffen.

Bron: ZZP Nederland, 19 april 2018

Viewing page 1 of 10|Next Page

Zoeken